Kaedah Putar Tingkatan 3

Kemahiran hidup asas pendidikan khas kuiz rancangan. Kaedah Membuat Biskut dan Kek.


Kaedah Membuat Biskut Dan Kek

Interested in flipbooks about MODUL PDPR MPV KATERING PENYAJIAN TINGKATAN 4.

Kaedah putar tingkatan 3. Seterusnya pada 16 Jun 2011 dilantik sebagai GKMP Teknik dan Vokasional seningga 20 Januari 2019 19 tahun 6 bulan dan 2 minggu di SMK Telok Datok. Menerangkan pengertian kaedah gaul dan ramas. Kaedah ini memerlukan lemak dan gula diputar sehingga menjadi kembang ringan c.

Oleh itu pengguna bagi nota ini perlu copy n paste nota dan memasukkan gambar sendiri jika perlu. Pengenalan Pelbagai kaedah boleh digunakan untuk membuat biskut dan kek. Nota KHB-ERT 1 Nota-nota yang terdapat dalam blog ini adalah hasil dari murid-murid KHB-ERT SMK Telok Datok Tahun 2010.

Pengetahuan Sedia Ada. KAEDAH MEMBUAT BISKUT DAN KEK. Kos upah bilangan pekerja x masa x kadar upah.

Bab1 kaedah membuat kek dan biskut. EKONOMI RUMAH TANGGA-TINGKATAN 3 BAB 1. Tingkatan 3 - Kek Coklat Kaedah Putar 1.

Nisbah setiap sukatan mentega tepung telur dan gula ialah 1. Mengenal pasti biskut pastri dan kek yang disediakan dengan kaedah gaul dan ramas kaedah putar dan kaedah enjut. Menyedia memasak menghias dan menghidang kek yang menggunakan kaedah putar.

Search and overview. Menerangkan pengertian kaedah gaul dan ramas kaedah putar dan kaedah enjut. Menyenaraikan bahan-bahan untuk membuat kek cara putar.

Tingkatan 3. Dihidangkan di dalam pingan yan beralas dengan kertas doili. Putar Aras 1 Menerangkan pengertian kaedah putar Mengenal pasti biskut yang disediakan dengan kaedah putar Menyedia memasak menghias menghidang dan membuat pengiraan.

KEMAHIRAN HIDUP BERSEPADU 24 KAEDAH MEMBUAT BISKUT KEK. Kaedah gaul dan ramas ialah lemak dan tepung digaul ramas dengan menggunakan hujung jari hingga menjadi seperti serbuk roti. Kaedah Membuat Kek dan Biskut.

Share MODUL PDPR PPD KINTA UTARA 3 2020 everywhere for free. Kaedah putar membuat kek Khas untuk sahabat guru-guru KHB ERT anak-anak pelajar yang berminat untuk menambah pengetahuan sila lihat rujukan dibawah untuk tajuk PP Kaedah Membuat Kek Biskut. Mengenalpasti kek yang disediakan dengan kaedah gaul dan ramas.

Abdul H alim b. Maaf di atas segala kesulitan semasa menggunakan nota-nota ini. Mengenalpasti biskut yang disediakan dengan kaedah putar.

- Satu bahagian tepung dengan 13 hingga ½ bahagian. Pada 21 Januari 2019 saya ditugaskan menjalankan amanah sebagai PK Petang. Menerangkan cara membuat kek dengan menggunakan kaedah putar.

Penyediaan Kek Dengan Kaedah Putar. Mengenal pasti nama-nama kek yang disediakan dengan kaedah putar. Khb bab 2 nota khb tingkatan dua.

Kaedah membuat biskut dan kek. Hiasan biasanya digunakan untuk mencantikkan pakaian dan artikel ialah. Laman ilmiah yang membolehkan kita berkongsi ilmu tentang 2 topik dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu iaitu topik Bater Tingkatan1 dan Kaedah Membuat Kek dan Biskut Tingkatan 3Selain itu kita juga boleh berkongsi maklumat dengan lebih lanjut berkaitan dengan info kesihatan dalam pemakanan dan petua masakan.

Check more flip ebooks related to MODUL PDPR PPD KINTA UTARA 3 2020 of julianashaharum51. C Kuilting d Sulaman eRenda. A Kaedah gaul dan ramas Sukatan kadar tepung dan lemak ialah.

113 Menyedia Memasak Menghias Menghidang dan Membuat Pengiraan Kos Biskut. Mengenal pasti kek yang disediakan dengan kaedah putar. Nota kemahiran hidup tingkatan 2 pilihan pertanian zaxx hak cipta terpelihara.

Jika ingin membuat kek oren atau lain-lain tukar tepung gandum kepada 250g. Mengenalpasti biskut yang disediakan dengan kaedah gaul dan ramas. Kos upah bilangan pekerja x masa x kadar upah.

Menyedia memasak menghias menghidang dan membuat pengiraan kos biskut kek dan pastri. Aras 3 Menerangkan pengertian pastri Mengenal pasti jenis pastri yang disediakan dengan kaedah gaul ramas Peta Bulatan Peta Buih Peta Alir Peta Buih Peta Alir Peta Bulatan 17 a. Antara kaedah yang sering digunakan ialah kaedah gaul dan ramas kaedah putar dan kaedah enjut.

Bentuk dan rasa biskut dan kek boleh divariasikan supaya dapat menghasilkan pelbagai biskut dan kek yang menarik dan sedap. DSP KHB PILIHAN ERT77 TINGKATAN 3. A Tampal cantum b Tampal hias.

Bermula sebagai seorang guru biasa yang berkhidmat di SMK Telok Datok Banting pada 5 Julai 1999. Bermasalah tingkatan 2 di sekolah menengah kebangsaan sungai paoh. Ia boleh disediakan untuk minum pagi minum petang snek dan musim.

Check more flip ebooks related to MODUL PDPR MPV KATERING PENYAJIAN TINGKATAN 4 of julianashaharum51. JAHITAN tingkatan 3 21 Proses Jahitan. Kuning telur ceri coklat urai berwarna dan gula manik.

Nota ini kebanyakannya tidak mempunyai gambar. Maksud - Lemak majerin dan tepung digaul dengan menggunakan hujung jari sehingga menjadi serbuk. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan.

Interested in flipbooks about MODUL PDPR PPD KINTA UTARA 3 2020. Mohd F airuz b. Pelajar dapat mengetahui langkah-langkah menyediakan kek coklat kaedah gaul dan ramas dengan betul.

A Kaedah Gaul dan Ramas Pengertian Kaedah Gaul dan Ramas. Kemahiran hidup bersepadu pilihan 1 2 3 for more. Dihidangkan di dalam pingan yan beralas dengan kertas doili.

Sukatan Pelajaran A Gaul dan ramas B Putar C Enjut. Antara kaedah yang sering digunakan ialah kaedah gaul dan ramas kaedah putar dan kaedah enjut. Kemahiran Hidup Bersepadu Tingkatan 3 Penyediaan Kek.

View flipping ebook version of MODUL PDPR PPD KINTA UTARA 3 2020 published by julianashaharum51 on 2021-01-21. DSP KHB PILIHAN ERT77 TINGKATAN 3. Laman ilmiah yang membolehkan kita berkongsi ilmu tentang 2 topik dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu iaitu topik Bater Tingkatan1 dan Kaedah Membuat Kek dan Biskut Tingkatan 3Selain itu kita juga boleh berkongsi maklumat dengan lebih lanjut berkaitan dengan info kesihatan dalam pemakanan dan petua masakan.

View flipping ebook version of MODUL PDPR MPV KATERING PENYAJIAN TINGKATAN 4 published by julianashaharum51 on 2020-11-30. Diakhir sesi pengajaran dan pembelajaran murid dapat. Kaedah membuat biskutdan contoh produk 2.

Sukatan Bahan Asas yang Diperlukan. Proses jahitan hiasan ialah menyediakan motif corak dan menjahit artikel. B1D3E2 Menyatakan dua biskut yang disediakan dengan kaedah putar.

Kuning telur ceri coklat urai berwarna dan gula manik. Pelajar telah diajar cara membuat biskut kaedah putar.


Kek Kaedah Putar Kemahiran Hidup Tingkatan 3


LihatTutupKomentar